Berørte kommuner krever KVU for ”bergensarmen” – nå!

Ordførerne i alle de seks kommunene som vil bli berørt av den foreslåtte ”armen” fra E134 til Bergen går nå ut med krav om at regjeringen skal igangsette konseptvalgutredning av veiprosjektet, og at det må skje nå. I en artikkel i Hardanger Folkeblad understreker ordførerne at utredningen må være klar i god tid før neste rullering av Nasjonal transportplan i 2021. Det foreligger tre ulike traseer for veistrekningen, og konseptvalgutredningen er en forutsetning for å velge hvilken trasé som skal bygges ut.

Statens vegvesen anbefalte allerede for tre år siden at utredningsarbeidet skulle settes i gang. Bergensarmen vil være et viktig element i helhetsvurderingen av fremtidens hovedveier mellom Østlandet og Vestlandet, og er også beregnet å være et av de samfunnsmessig mest lønnsomme veiprosjektene i dagens Norge. Likevel valgte regjeringen å nedprioritere bergensarmen, et valg som har vakt undring og indignasjon i både fagmiljøer og blant mange politikere lokalt og sentralt.

De seks ordførerne understreker at alle de politiske partiene i Hordaland støtter kravet om at utredningsarbeidet settes i gang nå. Selv representerer de Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og en lokal bygdeliste.

Les hele artikkelen her

1 thought on “Berørte kommuner krever KVU for ”bergensarmen” – nå!”

  1. Alternativ nord ser best ut, men det forutsetter en langt mer optimal trase, en direkte linje Ljones – Tysse med tunneler under Vesoldo og Tveitakvitingen samt ny vei Tysse – Trengereid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ap og Høyre i full klinsj om bompenger, vei og kollektiv
Oslo Ap vil fryse bompengene på dagens nivå og stoppe nye vei- og kollektivprosjekter. Totalt uansvarlig, mener Høyre.
01.03.24 nrk.no
– Vi taper penger og oppdrag om det ikke gjøres noe med Rv 94
Rune Holmen fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Svend Ingvar Hoel Larsen fra Maskinentreprenørenes Forbund presser på for tunnelbygging på den rasutsatte strekningen på Rv 94 inn mot Hammerfest så raskt som mulig.
29.02.24 lastebil.no
Protestskilt ved «dødsveien»
I gjennomsnitt omkommer én person på strekningen hvert år. Nå har noen satt opp et spesielt skilt ved E16 i Hole.
29.02.24 nrk.no
Nord-Norge er ikke ferdigbygd!
Av Elin Dahlseng Eide, Gruppeleder Arbeiderpartiet, Nordland fylkesting
29.02.24 helg.no
Vegvesenet er bekymret: Storsykehuset kan ramme E18
Flest mulig skal sykle og gå til det nye sykehuset i Drammen. Statens vegvesen frykter den grønne strategien ikke vil slå til, og at E18 vil bli rammet.
28.02.24 nrk.no
Vei-forfallet i Agder er på 7,8 milliarder kroner
AGDER: Det er et betydelig etterslep på veivedlikeholdet på fylkesveiene i Agder fylke med hele 7,8 milliarder kroner.
28.02.24 at.no
Scroll to Top