Berørte kommuner krever KVU for ”bergensarmen” – nå!

Ordførerne i alle de seks kommunene som vil bli berørt av den foreslåtte ”armen” fra E134 til Bergen går nå ut med krav om at regjeringen skal igangsette konseptvalgutredning av veiprosjektet, og at det må skje nå. I en artikkel i Hardanger Folkeblad understreker ordførerne at utredningen må være klar i god tid før neste rullering av Nasjonal transportplan i 2021. Det foreligger tre ulike traseer for veistrekningen, og konseptvalgutredningen er en forutsetning for å velge hvilken trasé som skal bygges ut.

Statens vegvesen anbefalte allerede for tre år siden at utredningsarbeidet skulle settes i gang. Bergensarmen vil være et viktig element i helhetsvurderingen av fremtidens hovedveier mellom Østlandet og Vestlandet, og er også beregnet å være et av de samfunnsmessig mest lønnsomme veiprosjektene i dagens Norge. Likevel valgte regjeringen å nedprioritere bergensarmen, et valg som har vakt undring og indignasjon i både fagmiljøer og blant mange politikere lokalt og sentralt.

De seks ordførerne understreker at alle de politiske partiene i Hordaland støtter kravet om at utredningsarbeidet settes i gang nå. Selv representerer de Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og en lokal bygdeliste.

Les hele artikkelen her

1 hendelser på “Berørte kommuner krever KVU for ”bergensarmen” – nå!”

  1. Alternativ nord ser best ut, men det forutsetter en langt mer optimal trase, en direkte linje Ljones – Tysse med tunneler under Vesoldo og Tveitakvitingen samt ny vei Tysse – Trengereid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slår alarm om manglende infrastruktur: Trenger 2,8 millioner ladepunkter innen 2030
motor.no 12.09.19 
motor.no 12.09.19 
Endelig enighet om kommunedelplanen for ny E18 Dørdal – Grimstad
Med vedtaket om kommunedelplan for 75 km ny E18 mellom Dørdal og Grimstad, er 4-felts veg mellom Oslo og Kristiansand et langt skritt nærmere målet.
veier24.no 12.09.19 
Valgforsker etter bompengepartiets historiske valg: – Tror velgerne blir skuffet
Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ble natt til tirsdag historiske da de ble det største partiet i den nye kommunen Alver. – De etablerte partiene vil ikke ha noe med oss å gjøre.
vg.no 12.09.19 
Båt, bil, fly eller tog i Nord?
– Klokt, sier Jon Georg Dale (Frp) om at transportløsninger for Nord-Norge skal utredes. Men blir det jernbane av det?
dagsavisen.no 11.09.19 
Nå skal Vegvesenet styre økonomien i prosjektene via «skyen»
Denne uken signerte Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) avtale med Statens vegvesen om leveranse av skytjenesteløsning for styring av prosjektøkonomi.
veier24.no 11.09.19 
Pilot-E: Håper på stor interesse fra byggenæringen i ny søknadsrunde
Pilot-E, som er et finansieringstilbud til norsk næringsliv, etablert av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova, er nå ute med en ny søknadsrunde der man ser på prosjekter inn mot en utslippsfri bygg- og anleggsvirksomhet.
bygg.no 11.09.19