Det blir spennende å følge den nye samferdselsministeren Jon-Ivar Nygård (Ap) i tiden fremover

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Foto: AT.no

Som kjent var det Ap-ordføreren i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, som ble vår nye samferdselsminister. Dette kom som en av regjeringens overraskelser, for Nygård er et ganske ubeskrevet blad i samferdselssammenheng så langt. Likevel er han nok et trygt valg sett fra APs ståsted, for han har vært ordfører i Fredrikstad siden 2011, og sitter i partiets sentralstyre.

Ser man på partiets egen presentasjon av den nye samferdselsministeren, er det lite å finne om samferdsel der. Men han har avgjort «gått gradene», etter å ha meldt seg inn i AUF i 1989. Siden den gang har han hatt verv både i AUF og Arbeiderpartiet på flere nivåer, og er utdannet Cand Mag fra Universitetet i Oslo. Nygård har sittet i sentralstyret siden 2014, og har lenge vært medlem av Fagforbundet.

Selv om han er relativt fersk som samferdselsminister, har han allerede rukket å få betydelig påtrykk fra Elbilforeningen, vært på kjettingdagen den 1. november i samarbeid med Norges.    Lastebileierforbund og møtt en rekke av sektorens aktører.

Som ordfører i Fredrikstad har han gått i bresjen for strukturelle endringer på bakgrunn av den økonomiske situasjonen byen er i, og fordi han var opptatt av å frigjøre ressurser til tjenesteproduksjon for innbyggerne i kommunen.

Utfordringen den nye samferdselsministeren vil ha, er at det allerede nå kan synes som om han er taperen i budsjettforhandlingene – og det er endog FØR SV kommer på banen med sine krav.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cowi valgt for regulering av E6 Moelv – Roterud
Nye Veier har inngått avtale med rådgiverselskapet Cowi AS om utarbeiding av reguleringsplan for E6-strekningen Moelv – Roterud.
kommunikasjon.ntb.no 03.11.21
Kansellert Mjøsbru betyr redusert ordreinngang for Multiconsult
Multiconsult leverer et driftsresultat på 259,1 millioner for de første ni månedene av 2021. Ordreinngangen gikk ned med 135 millioner kroner fordi Nye Veier kansellerte E6 Moelv-Roterud og ny Mjøsbru.
veier24.no 03.11.21
Må stenge Oslofjordtunnelen 1.600 ganger under sprenging av nytt løp
Det vil kreve om lag 1600 sprenginger for å drive et nytt løp i Oslofjordtunnelen, og tilsvarende antall stenginger av vel 30 minutter.
bygg.no 02.11.21 
Statens vegvesen skrinlegger det østlige alternativ for ny E6 gjennom Sørfold
For å sikre rask utbygging og minimere fare for store forsinkelser, dropper Statens vegvesen den østlige veglinjen (Alt 1) for bygging av ny E6 i Sørfold kommune.
kommunikasjon.ntb.no 02.11.21
Anlegg Øst starter arbeidet på riksvei 4
Mandag signerte Anlegg Øst Entreprenør og Statens vegvesen kontrakten for riksvei 4 Sandvoll-Amundrud. I midten av måneden starter anleggsarbeidet på den nye forbikjøringsstrekningen opp mot Lygna i Innlandet.
bygg.no 01.11.21 
Fant gjenglemt sprengstoff i Oslofjordtunnelen
Vegvesenet skal sjekke samtlige tunneler i Norge for sprengstoff etter at det ble funnet 33 ladninger med eksplosiver i Oslofjordtunnelen. Denne uken ble sprengstoffet fjernet etter å ha ligget der i 21 år.
tv2.no 31.10.21 
Scroll to Top