Det blir spennende å følge den nye samferdselsministeren Jon-Ivar Nygård (Ap) i tiden fremover

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Foto: AT.no

Som kjent var det Ap-ordføreren i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, som ble vår nye samferdselsminister. Dette kom som en av regjeringens overraskelser, for Nygård er et ganske ubeskrevet blad i samferdselssammenheng så langt. Likevel er han nok et trygt valg sett fra APs ståsted, for han har vært ordfører i Fredrikstad siden 2011, og sitter i partiets sentralstyre.

Ser man på partiets egen presentasjon av den nye samferdselsministeren, er det lite å finne om samferdsel der. Men han har avgjort «gått gradene», etter å ha meldt seg inn i AUF i 1989. Siden den gang har han hatt verv både i AUF og Arbeiderpartiet på flere nivåer, og er utdannet Cand Mag fra Universitetet i Oslo. Nygård har sittet i sentralstyret siden 2014, og har lenge vært medlem av Fagforbundet.

Selv om han er relativt fersk som samferdselsminister, har han allerede rukket å få betydelig påtrykk fra Elbilforeningen, vært på kjettingdagen den 1. november i samarbeid med Norges.    Lastebileierforbund og møtt en rekke av sektorens aktører.

Som ordfører i Fredrikstad har han gått i bresjen for strukturelle endringer på bakgrunn av den økonomiske situasjonen byen er i, og fordi han var opptatt av å frigjøre ressurser til tjenesteproduksjon for innbyggerne i kommunen.

Utfordringen den nye samferdselsministeren vil ha, er at det allerede nå kan synes som om han er taperen i budsjettforhandlingene – og det er endog FØR SV kommer på banen med sine krav.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No kjem ferjekutta – nesten alle samband i Møre og Romsdal vert råka
Kutta kan berre vere byrjinga, ifølgje politikarane. Senterpartipolitikar fryktar avfolking og rasering av kysten.
01.03.23 nrk.no
Distriktene og de med dårlig råd er taperne langs veien: – Mer enn hver fjerde bilist har måttet kutte ut fritidsaktiviteter på grunn av økte drivstoffpriser
– Kostnadene til nødvendig bruk av bilen og veien prises så høyt at mange ikke har råd til å bruke veiene, og nye, mer effektive og trafikksikre veier blir så dyre at mange må kjøre mer trafikkfarlige omveier, skriver Geir A. Mo.
28.02.23 ringblad.no
Hvorfor krever vi inn så mye bompenger?
Mens momsen bakes inn og gjemmer seg i prisen på alt vi kjøper, er bom¬penge¬skiltene godt synlige.
28.02.23 aftenbladet.no
Lastebileierne fortviler: – Du kan ikke sykle rundt med 1000 kilo melk
Mener det er urealistisk med et bensin- og dieselforbud om to år.
27.02.23 nettavisen.no
Asfalterte veier kan bli erstattet av grusveier i Trondheim
Opp mot 170 kilometer av veiene i Trondheim kan bli gjort om fra asfalt til grusveier. Årsaken er pengemangel.
24.02.23 nettavisen.no
For mange partier har glemt bilistene…
Av Hilberg Ove Johansen
24.02.23 folkebladet.no
Scroll to Top