Erling Sande er ny leder av Samferdselskomiteen

Erling Sande, Sp.

Senterpartimannen Erling Sande fra Gloppen kommune i Sogn og Fjordane sto på toppen av partiets liste ved siste stortingsvalg. Han er en erfaren politiker som også tidligere har vært fast møtende på Stortinget. Den gangen var han blant annet leder for energi- og Miljøkomiteen, og nestleder i partiets stortingsgruppe. Han har arbeidet i privat næringsliv etter stortingsperioden, og har sittet i kommunestyre og fylkesting tidligere i karrieren. I likhet med samferdselsministeren startet han sin politiske løpebane i ungdoms-organisasjonen for sitt parti.

Med seg i komiteen har han fått Terje Halleland fra Frp, som er første nestleder. Han har bred politisk bakgrunn, og sto som partiets 2. kandidat ved høstens stortingsvalg. Tidligere har han sittet i Energi- og Miljøkomiteen, og har blant annet veibygging som en av sine hjertesaker.   Dessuten er den politiske sluggeren Trond Helleland fra Høyre 2. nestleder i komiteen. Helleland var Høyres parlamentariske leder under Erna Solbergs regjeringsperiode. Ellers stiller Høyre med Liv Kari Eskeland og Erlend Larsen. Fra SV møter Mona Fagerås, mens Senterpartiets andre representant i denne komiteen er Geir Adelsten Iversen fra Finnmark, og tredjemann er Geir Inge Lien..

Arbeiderpartibenken rommer Tom Kalsås, Kirsti Leirtrø og Nils Kristen Sandtrøen. FrP har sikret seg to plasser i denne komiteen, og partiets andre representant er veteranen Morten Stordalen fra Vestfold, som har godt over 2 hele stortingsperioder bak seg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For første gang er verdien til norske veier regnet ut. Tallet overrasket selv vei direktøren.
Statens vegvesen har betalt 1,2 millioner kroner for å få regnet på veiens verdi. Men nekter for at regnestykket skal brukes som trumfkort for å bygge mer vei.
aftenposten.no 16.02.23
Veien er en inntektsgenerator
Ingrid Dahl Hovland, veidirektør Statens Vegvesen
aftenposten.no 16.02.23 
Tapte ny beboerparkering-avstemming: – Nå må folk i Stovner våkne og se hvem som er i ferd med å lure dem og gjøre dem enda fattigere
Voldsomt engasjement og frustrasjon rundt saken gjorde at Rødt Stovner på nytt stilte forslag om avskaffelse av beboerparkering. — Parkeringsreglene er en pest og plage for folk som bor i Stovner, mener Sammia Naz i bydelsutvalget for Rødt Stovner.
vartoslo.no 16.02.23 
Tordner etter ras på E6
Frank Sve (Frp) raser mot regjeringen etter nok et ras på E6. - Her handler det om å bruke pengene fornuftig, mener han.
31.10.22 trondheim.dagbladet.no
Endeleg opnar vegen: 7 år, 9 mrd. kroner og utsetjing på grunn av to par rulleskøyter
Vegen er den dyraste som nokon gong er bygd i fylket. Men prosjektleiaren trur ikkje Bergen kan ta i mot den kraftige trafikkauken som vegen er venta å gje.
31.10.22 nrk.no
Fellesuttalelse fra politikerne: – Splitting er fullstendig uakseptabelt
Fellesuttalelse fra politikerne: – Splitting er fullstendig uakseptabelt
30.10.22 ringblad.no
Scroll to Top