Erling Sande er ny leder av Samferdselskomiteen

Erling Sande, Sp.

Senterpartimannen Erling Sande fra Gloppen kommune i Sogn og Fjordane sto på toppen av partiets liste ved siste stortingsvalg. Han er en erfaren politiker som også tidligere har vært fast møtende på Stortinget. Den gangen var han blant annet leder for energi- og Miljøkomiteen, og nestleder i partiets stortingsgruppe. Han har arbeidet i privat næringsliv etter stortingsperioden, og har sittet i kommunestyre og fylkesting tidligere i karrieren. I likhet med samferdselsministeren startet han sin politiske løpebane i ungdoms-organisasjonen for sitt parti.

Med seg i komiteen har han fått Terje Halleland fra Frp, som er første nestleder. Han har bred politisk bakgrunn, og sto som partiets 2. kandidat ved høstens stortingsvalg. Tidligere har han sittet i Energi- og Miljøkomiteen, og har blant annet veibygging som en av sine hjertesaker.   Dessuten er den politiske sluggeren Trond Helleland fra Høyre 2. nestleder i komiteen. Helleland var Høyres parlamentariske leder under Erna Solbergs regjeringsperiode. Ellers stiller Høyre med Liv Kari Eskeland og Erlend Larsen. Fra SV møter Mona Fagerås, mens Senterpartiets andre representant i denne komiteen er Geir Adelsten Iversen fra Finnmark, og tredjemann er Geir Inge Lien..

Arbeiderpartibenken rommer Tom Kalsås, Kirsti Leirtrø og Nils Kristen Sandtrøen. FrP har sikret seg to plasser i denne komiteen, og partiets andre representant er veteranen Morten Stordalen fra Vestfold, som har godt over 2 hele stortingsperioder bak seg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Manglende inspeksjon av tunneler
Statens vegvesen har ikke gjennomført hovedinspeksjoner av berg og bergsikring i tunneler på Vestlandet, selv om det er krav om at denne inspeksjonstypen skal gjennomføres.
geo365.no 29.12.21 
Krav om nullutslippskjøretøy i offentlige anskaffelser
Regjeringen innfører nå krav til nullutslipp i offentlige anskaffelser av personbiler fra 2022, lette varebiler fra 2023 og bybusser fra 2025. Ny forskrift om energi- og miljøkrav trer i kraft fra nyttår.
extraavisen.no 27.12.21 
Veiåpning langt foran skjema
Den første delstrekningen av Nye Veiers E 39-prosjekt Kristiansand-Ålgård åpnet 22. desember. Statssekretær Mette Gundersen fikk æren av å erklære Mandal øst – Mandal by for åpnet, mer enn et halvt år foran skjema.
at.no 23.12.21 
Nesten 1300 ras på E16 siden 2015
- Blir nesten slått i bakken av tallet.
p4.no 23.12.21 
Setter liv og helse på spill – mener Vegvesenet har opptrådt grovt uaktsomt
Sjåfører og lastebileiere fortviler over forholdene på E6. Mener Statens vegvesen må stilles til ansvar.
nrk.no 22.12.21 
Norconsult landet avtale om heldigital gjennomføring for ny E39 ved Lyngdal
I starten av desember ble det klart at det er Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) som skal sikre heldigital prosjektgjennomføring av nye E39 Lyngdal Øst–Lyngdal Vest.
veier24.no 22.12.21 
Scroll to Top